Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts

De 10 Geboden van Bondage

De basis regels in een notendop

Terug naar veiligheid

Wat zijn de 10 geboden van bondage?

Veiligheid gaat voor alles en dat geldt ook in het spel van bondage. Als het niet veilig voelt, doe het dan niet. Er zijn honderden andere opties in plaats van hetgeen dat onveilig voelt. Lees hieronder de 10 gebonden van bondage om te zorgen dat jullie een fantastische en spannende ervaring over houden aan jullie bondage avontuur!

  1. Probeer bondage nooit met iemand die je net hebt ontmoet of met iemand waarvan je nog niet weet of je hem of haar kunt vertrouwen. Iemand kan in eerste instantie charmant lijken, maar schijn bedriegt...
  2. Laat je nooit door iemand dwingen om tegen je zin seksuele handelingen uit te voeren. Het is oké om nee te zeggen en een goede minnaar of minnares zal dat begrijpen.
  3. Bepreek vooraf wat je van plan bent te doen en geef aan wat je regels en grenzen zijn. Deze regels en grenzen zijn heilig en mogen nooit verbroken worden tijdens het bondage spel.
  4. Spreek een code af voordat jullie beginnen. Dit is een woord dat de onderdanige partner kan uitspreken als hij of zij wil dat de andere persoon stopt. De actieve partner stopt dan onmiddellijk met wat hij of zij aan het doen is en maakt de onderdanige partner direct los. Denk aan woorden zoals 'rood' of 'genoeg'.
  5. Bind nooit een touw of een ander voorwerp rond iemand's nek, tenzij het een ketting is die speciaal gemaakt is voor dat doel. Het afbinden van de nek zorgt voor een grote kans op weefselbeschadiging, verstikking, wurging en kan zelfs tot een fatale afloop leiden. Ook gags (knevels) kunnen potentieel gevaarlijk zijn.
  6. Laat iemand die vastgebonden is nooit (maar dan ook nooit) alleen. De dominante partner moet ervoor zorgen dat de onderdanige partner zich comfortabel voelt, de juiste ademhaling heeft en dat de bloedcirculatie niet geremd wordt door afknelling van lichaamsdelen. 
  7. Probeer bondage nooit op een afgelegen plek, omdat er een risico bestaat dat er een ongeluk gebeurt met de actieve of dominante partner, waardoor de onderdanige partner niet losgemaakt kan worden en om hulp kan roepen.
  8. Als je bondage nog nooit eerder hebt geprobeerd, houd het dan simpel en probeer geen ingewikkelde posities. Dit is alleen voor experts en hier zijn extra veiligheidsmaatregelen voor nodig.
  9. De regels van veilige seks blijven natuurlijk van toepassing. Gebruik altijd condooms en vermijd het gebruik van drugs en alcohol, omdat dit ertoe kan leiden dat veiligheidsrisico's onderschat worden.
  10. Geniet!

 

Disclaimer: De Bondage Specialist is geen medisch specialist. Echter willen wij wel waarschuwen voor de gezondheidsrisico's die (hard) bondage met zich mee kan brengen. Voor zover wij weten, zijn er geen gecontroleerde wetenschappelijke studies over bondage en hoe de risico's van bondage te voorspellen. Het meeste wat we bespreken op deze site is gebaseerd op anekdotische verhalen en het extrapoleren van wetenschappelijk onderzoek over onderwerpen als zenuwbeschadiging, sportblessures, etc. 

Terug naar veiligheid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts