Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts

Bondage positionering

De risico's van verschillende bondage posities

 Terug naar veiligheid

 

Waar moet je aan denken bij het positioneren voor bondage?

 

 • Bedenk altijd wat er zou gebeuren als de onderdanige partner (flauw) zou vallen - wat zou hij of zij raken bij het vallen? Als hij of zij in de bondage zou hangen, waar zouden de touwen (en lichaamsdelen) terecht komen? Als het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als iemand flauwvalt is "Diegene zou waarschijnlijk ernstig gewond zijn of sterven," pas dan onmiddellijk je bondage aan.
 • Hogties kunnen erg gevaarlijk zijn - er is kans op verstikking door verminderde ademhaling en er is ook de kans op schade aan de polsen of enkels.

 

Kun je (flauw)vallen na bondage?

 

 • Na bondage bestaat het gevaar van flauwvallen of vallen als de onderdanige wordt bevrijd uit een staande positie (of andersom, opstaan na langere tijd vastgebonden te hebben gelegen).
 • Het kan verstandig zijn voor de dominante partner om hun onderdanige het proces van het loskoppelen uit te leggen ("het touw is niet meer vastgemaakt, ga er niet meer met je gewicht in hangen") en ondersteun de onderdanige zodra ze bevrijd zijn uit de bondage. Zodra ze volledig los zijn, laat je hen rustig zitten of liggen.

 

Wat is belangrijk op het gebied van immobiliteit?

 

 • Het vastbinden van de ledematen op een manier dat er helemaal geen beweging meer in zit, is erg moeilijk voor de onderdanige partner. Laat een klein beetje “speelruimte” over, dit zal leiden tot veiligere en duurzamere bondage.
 • Het langdurig onbeweeglijk vastgehouden worden, vooral als de benen of armen lager liggen dan het hart, kunnen veel problemen veroorzaken, met inbegrip van bloedstolsels in de benen en slechte doorbloeding in de onderste ledematen. Zelfs lichte beweging (zoals de kuiten bewegen) kan deze risico's aanzienlijk verminderen.
 • Een onderdanige die bewusteloos of volledig onbeweeglijk in de bondage hangt, zou theoretisch kunnen lijden aan iets dat lijkt op 'harness hang syndrome' - dit is hoofdzakelijk een probleem met het laten hangen van de onderdanige, maar kan denkbaar ook een probleem zijn met sommige "niet-hangende" bondage. Dit syndroom duurt ongeveer 6 minuten, maar geen van ons zou iemand laten hangen zo lang laten hangen, toch? Maak de onderdanige zo snel mogelijk los en haal hem of haar veilig naar beneden.

 

Is de situatie en jouw partner te vertrouwen?

 

 • De inherente risico's van bondage zijn groter in (geïsoleerde) privé ruimtes dan in publieke bondage kerkers of speelruimtes met beveiligingsmonitors waar anderen beschikbaar zijn om te helpen als er iets misgaat.
 • Overweeg de gezondheid van de dominante partner, vooral als de onderdanige onontkoombaar wordt vastgebonden en als de locatie geïsoleerd is.
 • Controleer referenties - praat met anderen die ook ooit door de bondage partner zijn vastgebonden, van wie ze het geleerd hebben etc.
 • Begin niet aan bondage als je elkaar net kent en 'onderhandel' zorgvuldig over jullie voorkeuren en safe words.
 • Regel een "hulp oproep" - zorg dat een vertrouwde vriend(in) standby staat die weet waar je bent, met wie je bent en wat je aan het doen bent, en die verwacht dat je tegen een bepaalde tijd iets laat weten. Bespreek wat ze moeten doen als ze tegen die tijd niet van je horen (Kom en klop op de deur? Bel de politie?)

 

Zijn er nog andere zaken waarmee je rekening moet houden tijdens het positioneren?

 
 • Gebruik geen touw om de nek of halsband als onderdeel van een gewichtdragende bondage (geen koppeling tussen halsband en kruispunt aanbrengen, etc.)
 • Trek geen touw van de geslachtsdelen tot een hard punt.
 • Vaak zijn de handen het eerste gebied waar de onderdanige problemen ondervindt. Indien mogelijk, leg de bondage zo aan, zodat de handen makkelijk los gemaakt kunnen worden zonder eerst al de andere bondage los te moeten maken.
 • Vele bondage deskundigen raden de "twee vingerregel" aan (minstens twee vingers ruimte onder het touw vrij houden) voor de dichtheid van de bondage. Houd er rekening mee dat de bondage zal verschuiven als de sessie vordert, vooral als de onderdanige worstelt.
 • Dragend touw rond de bovenarmen brengt een bijzonder hoog risico voor zenuwletsel met zich mee.

 

Disclaimer: De Bondage Specialist is geen medisch specialist. Echter willen wij wel waarschuwen voor de gezondheidsrisico's die (hard) bondage met zich mee kan brengen. Voor zover wij weten, zijn er geen gecontroleerde wetenschappelijke studies over bondage en hoe de risico's van bondage te voorspellen. Het meeste wat we bespreken op deze site is gebaseerd op anekdotische verhalen en het extrapoleren van wetenschappelijk onderzoek over onderwerpen als zenuwbeschadiging, sportblessures, etc. 

Terug naar veiligheid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts