Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts

Ball Gags

Het hoge risico van gags

Terug naar veiligheid

 

Wat is het risico van gags?

 

Bondage en gags kunnen een gevaarlijke combinatie zijn. Overweeg om geen gags te gebruiken, tenzij je met een partner bent die je persoonlijk kent, vertrouwt en met wie je samen al bondage ervaring hebt. Als jullie een gag willen gebruiken, overweeg dan wel wat een 'veilig signaal' kan zijn die de onderdanige kan gebruiken. 'Safe words' zijn niet meer van toepassing, omdat de onderdanige niet met een gag kan praten. Een signaal door middel van het openen en sluiten van de handen zal niet werken als de onderdanige met zijn of haar rug tegen een muur staat en de handen achter de rug zijn gebonden. Soms kan een combinatie van grommende geluiden en lichaamssignalen werken, maar dit vergt vertrouwen en een zeer oplettende dominante partner!

Onthoud dat zenuwbeschadiging in enkele seconden kan gebeuren. Ondanks dat de dominante partner kan letten op tekenen van zenuwschade, zijn er geen perfecte testen. Dit betekent dat zelfs als de dominante partner de zenuwfunctie van de onderdanige constant in de gaten houdt, voor de volledige duur van de bondage sessie (iets dat niet waarschijnlijk is!), er nog steeds beoordeeld en vertrouwt moet worden op de communicatie van de onderdanige. De dominante kan namelijk geen zenuwschade zien en als de geknevelde partner niet kan communiceren om zichzelf te beschermen, kunnen de gevolgen zeer ernstig kan zijn.

Als jullie wel het gevoel van gekneveld zijn willen hebben, maar wel de veiligheid wilt garanderen, dan zijn er ook  "lichte vlek" vinden met gags (tenminste gewone balgags) waar de gag in zal blijven en de gewenste sexy effecten heeft, maar het is gewoon los Genoeg dat ze het uit hun mond kunnen spugen als ze echt willen / moeten. Bottoms, als je wilt gagged, overwegen om je eigen gag (gedeelde gags zijn toch wel aardig), met de 'sweet spot' voor de nauwkeurigheid die op een of andere manier wordt aangegeven. Voor een buckled gag, kunt u een zilveren permanente marker of gekleurde grommet gebruiken om het passende gat te markeren voor het gesp om vast te maken.

 

Gags and Suspension


Gags are not often combined with suspension, and for good reason. In addition to the usual considerations about communication, there is additional increased concern about the possibility of vomiting. Many bottoms are prone to nausea and vomiting in suspension, especially when there is inversion, tight constriction, a lot of movement, or spinning. I’ve personally become very nauseated in suspension, had someone I rigged throw up while in the air (of course I got them down right away). As a host/DM, I’ve cleaned up the mess from someone else’s unintentional suspension bondage roman showers several times.

Throwing up with a gag in place can easily have disastrous, even fatal, consequences. If you do decided to use a gag, especially for suspension, consider how quickly it could be removed in an emergency (asthma attack, fainting, vomiting). A ball gag with a thin strap is easily unfastened or cut off. Heavy gags/hoods that would be impossible to remove FAST are a big safety concern, and as a bottom wearing one, you’re betting your life that you either won’t vomit or that your top will be able to remove the gag in time if you start to feel nauseated. Consider your own risk profile (are you prone to motion sickness?) and whether this is worth it to you.

 

Disclaimer: De Bondage Specialist is geen medisch specialist. Echter willen wij wel waarschuwen voor de gezondheidsrisico's die (hard) bondage met zich mee kan brengen. Voor zover wij weten, zijn er geen gecontroleerde wetenschappelijke studies over bondage en hoe de risico's van bondage te voorspellen. Het meeste wat we bespreken op deze site is gebaseerd op anekdotische verhalen en het extrapoleren van wetenschappelijk onderzoek over onderwerpen als zenuwbeschadiging, sportblessures, etc. 

Terug naar veiligheid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf 19 EUR
Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Anoniem en discreet
Groot assortiment voor beginners tot experts